Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Home.
Project.
3 deelnemers.
 Organisaties.
Aardwarmte.
Koekoekspolder.
Fotoboek.
Filmpjes.
Downloads.
Links.
Contact.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:

Europa investeert in zijn platteland

 

Aardwarmtecluster 1 KKP BV, © 2010-2011

All rights reserved

Daldrup verliest kort geding tegen Aardwarmtecluster BV

In het vonnis dat de rechter op 28 oktober 2010 heeft uitgesproken zijn alle vorderingen van Daldrup jegens Aardwarmtecluster afgewezen. Daldrup is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten aan Aardwarmtecluster BV.

Met dit besluit is de weg vrij voor Aardwarmtecluster BV om de booropdracht definitief te gunnen aan WPMI-NDDC (deze combinatie verzorgt momenteel de aardwarmteboring in Den Haag). Het is de verwachting dat de aanleg van de boorlocatie in Koekoekspolder in november zal plaatsvinden, waarna de boring van de twee putten daadwerkelijk kan starten.

Nu gebleken is dat de vorderingen van Daldrup onterecht waren, moet geconstateerd worden dat het project onnodig vertraging heeft opgelopen. Met name de drie tuinbouwbedrijven voelen zich hierdoor ernstig gedupeerd. Het was gepland om de bedrijven vanaf januari 2011 van aardwarmte te voorzien. Nu zullen deze bedrijven waarschijnlijk de eerste drie maanden van 2011 hun kassen nog met aardgas moeten verwarmen, met als gevolg behoorlijk wat extra kosten.

Voor meer informatie over het vonnis van de rechter wordt verwezen naar het bijgevoegde persbericht.